Digital madbestilling og kostregistrering

Digital madbestilling og monitorering af indtag af kost og væske løbende gennem dagen 

  • Digital madbestilling og kostregistrering

Problem
Forbedring af rammerne omkring individuel ernæringsbehandling for at sikre optimal ernæring til alle patienter i RH-Gødstrup

Løsning
Digitalisering af madbestilling samt implementering af dette og arbejdsgange til støtte således, at patienter digitalt kan bestille mad, varmt som koldt, og få dette anrettet og serveret fra afsnitskøkkenet inden for en halv time hele dagen. Herudover kan indtag af kost og væske monitoreres løbende gennem dagen med udgangspunkt i det specifikt serverede og ikke som før hen gennemsnit over retter.

Patienter og pårørende kan få mad under indlæggelsen, når det passer ind i patientens dagsprogram - på patientens præmis. Det er således et initiativ, som inddrager patienten og giver stor fleksibilitet til denne. Netop disse to ting, inddragelse og fleksibilitet, i kombination med et digitalt menukort med billeder af maden skal være med til at danne rammen for at forbedre ernæringstilstanden for patienterne i HEV og senere Gødstrup. En forbedret ernæringstilstand vil kunne være med til at forbedre patientens forløb og mindske komplikationer og genindlæggelse.

Løsningen inkluderer et kostregistreringsmodul, som giver patienten selv mulighed for at følge med i, om dagens behov er indtaget. Derudover giver det plejen og diætisterne en unik mulighed for løbende indsigt i patientens indtag kontra behov. Dette forbedrer muligheden for hurtigt at justere i behandling. Det giver desuden mulighed for, at den pårørende får indblik i patientens behov og indtag, hvilket giver mulighed for at yde bedre hjælp til spisning.

Der kan læses yderligere på denne intranetside: http://vest.intra.rm.dk/min-afdeling/ernaringsenheden/koncept-for-mad-og-maltider/ Her er også en video om løsningen.

Proces
Vi brugte forbedringsmodellen med input fra både patienter, plejen, køkkenpersonale og kliniske diætister.

Deltagelse af ledelse, kostfaglige medarbejdere, kliniske diætister, plejepersonale fra afdelingerne i udviklings- og implementeringarbejdet.

Vi har arbejdet med tydelig placering af ansvar og ledelse af projektet. Vi har lavet undervisning i systemet og udpegning af superbrugere i afdelingen, som hjalp med sidemandsoplæring. Plejen hjælper dernæst patienter med systemet.

I forhold til It blev der etableret et testmiljø, hvori alt blev gennemtestet, inden det blev indført.

Vi har involveret alle ovenstående parter med regelmæssige opfølgningsmøder. Desuden var It afdelingen involveret.

 


År   2021


Digital madbestilling og kostregistrering
Kontakt

Ernæringschef
Lone Viggers
lone.viggers@vest.rm.dk
2222 8938


Digital madbestilling og kostregistrering
Kontakt
Msc. i klinisk ernæring

Ingeborg Krarup Rask
ingeborg.rask@rm.dk


Udviklingssted
Ernæringsenheden, Hospitalsenheden Vest
Se mere


Top