Et dialogkoncept til fremme af nærværende dialoger og værdiskabende beslutninger til gavn for medarbejdere, organisation og patienter

En dialoghåndbog med 13 skabeloner til nærværende og undersøgende dialoger, 32 Biaskort - 32 kort til at afdække skjult forudindtagethed, når vi tænker og træffer beslutninger, et timeglas.

Problem
Det kan være vanskeligt at have et ordentligt grundlag for beslutninger. 

Løsning
Dette dialogkoncept skal bidrage til at have et ordentligt grundlag for beslutninger.

Det består af en dialoghåndbog med 13 skabeloner til nærværende og undersøgende dialoger, 32 Biaskort - 32 kort til at afdække skjult forudindtagethed, når vi tænker og træffer beslutninger, et timeglas.

Jo bedre analyser af kompleksitet og kontekst i organisationen, der skal danne grundlag for beslutninger – og især i tider, hvor organisation og medarbejdere er under pres -  jo bedre beslutninger træffer vi. Det skulle gerne bidrage til, at vi udnytter og får optimal gavn af det, vi kan og skal tilbyde vores patienter og pårørende.

Når vi er dygtige til at etablere en tryg og tillidsfuld ramme for dialoger, der fremmer mod og kompetence, vil det danne basis for både at invitere hinanden ind og gå ud på tværs - en kompetence vi bliver nødt til at forbedre både på tværs internt i egen organisation og på tværs af sektorer - vi hænger uløseligt sammen.

Erfaringen frem til nu er, at træningen (primært i ledergrupper) skærper opmærksomheden på det, der fremmer den nærværende og undersøgende dialog; struktur på møder, tidtagning, opmærksomhed på vaner og 'plejer', kriterier for beslutninger, få truffet beslutninger, ligeværdighed i gruppen, lavet konkrete aftaler, næste skridt.

Træningen har også gjort deltagerne opmærksomme på nødvendigheden af at håndtere konfliktfyldte relationer, da de ofte er kendte, men uforløste barrierer for at kunne få talt kvalificeret nok med hinanden, hvilket kan dæmme op for gode beslutningsgrundlag.

Proces
Processen er stadig i gang – dialogkonceptet er også en del af deltagelse på Forbedringsvejlederuddannelsen, og der bliver løbende lavet PDSA´er. Løsningen er ikke implementeret som sådan, da den er skabt til løbende udvikling i primært ledergrupper. Håbet er, at når en leder/ledergruppe har oplevet fordelene ved konceptet, at de vil indføre det i egen afdeling.

 


År   2019


Et dialogkoncept til fremme af nærværende dialoger og værdiskabende beslutninger til gavn for medarbejdere, organisation og patienter
Kontakt

Organisationskonsulent
Louise Harringe
loharr@rm.dk
6161 4734


Udviklingssted
Koncern HR, Udvikling
Top