PARAT Pathology robot assisted tracking

Software robotter til: 1. Monitorering af patientprøver i udskæringen. 2. Driftstavle, data og overvågning. 3. Overvågning af svartider og påmindelser

  • PARAT Pathology robot assisted tracking

Problem
Manglende tilgængelighed af data på rette tid og sted.

Løsning
Løsningen giver patologi mulighed for at anvende data næsten real-time og monitoreringen betyder at vi kan allokere ressourcer til hvor der er behov. Samarbejdende afdelinger undgår at skulle aflyse patienter.

Software robotterne understøtter vores arbejdsgange, giver overblik over data og opvejer et forældet IT-system. De skaber helt konkrete løsninger for den enkelte medarbejder og patient, samtidig med at de giver et ledelsesmæssigt overblik. Robotterne får vores systemer til at tale sammen. Samme arbejdsgange udført analogt, vil det være yderst ressourcekrævende og i praksis umuligt at udføre.

Proces
Proces med udvikling af driftstavler blev intensiveret, da covid19-epidemien brød ud. Med uvished omkring hvordan afdelingen ville blive påvirket, blev behovet for at skabe sikkerhed og tilgængelighed af andre beslutningsværktøjer vigtig.

Konkrete tiltag:

  1. Over en periode på 3 måneder fra 1/3/2020 mødtes afdelingens ledere dagligt hver morgen. Grundet covid19 var der et behov for dette af andre årsager end netop denne proces, men på disse møder viste jeg visualiserede data til ledergruppen, så vi i fællesskab kunne blive klogere på, hvad vores data kunne fortælle os, og hvad der dermed skulle automatiseres og gøres tilgængelig. Det var en konstant proces med test og feed back på dette. Her lavede jeg daglige manuelle udtræk af data hver morgen
  2. Jeg tog kontakt til RPA-teamet, som udvikler software-robotter, og de sagde ja til at udvikle en proces, hvor en robot lavede daglige data-udtræk. Dette tog ca. 4 måneder (fraregnet sommerferie), så det var klar i december 2020.
  3. Samtidig med (2) fik jeg af IT godkendt en udviklingsproces af IT-afdelingen. For at gøre data tilgængelige på storskærme i afdelingen – og muliggøre brugerinput på disse tavler – var det nødvendigt at få udviklet en PC-applikation, som kun havde adgang til netop Excel og en begrænset mappe, hvor data-visninger var placeret. Hvis ikke dette blev udviklet, skulle her enkelt medarbejder af sikkerhedsgrunde logge på PC ved storskærm hver gang, de ville se data. Og så ville data jo ikke være nemt tilgængelige. Det tog ca. 3 måneder at få udviklet denne applikation fra ønsket var stillet.
  4.  Imens robotter til dataudtræk blev programmeret af RPA-teamet, programmerede jeg Excel til de opgaver, som sikrede den data-visualisering, vi ønskede
  5.  1. version af driftstavle blev tilgængelig på en storskærm i september 2020 (dog først med de automatiserede data i december 2020)
  6.  Siden september 2020 er de samme daglige data-udtræk brugt til:
    a. 2 afsnitsspecifikke driftstavler (den første prioriterede overblikket over hele afdelingen- og dermed færre detaljer om det enkelte afsnit).
    b. At udsende mails til udvalgte læge-teams med påmindelser om, at prøver snart overskrider ønsket svartid

 


År   2022


PARAT Pathology robot assisted tracking
Kontakt

Administrativ medarbejder
Tina Tofthøj
tinjense@rm.dk
2977 7413


Udviklingssted
Aarhus Universitetshospital, Patologi sammen med RPA-teamet

Top