Pilottest af MinMenu

AUH som digitalt fyrtårn for bedre ernæringsbehandling

  • Pilottest af MinMenu

Problem
I dag er 4 ud af 10 indlagte patienter underernærede under indlæggelsen, hvilket resulterer i længere indlæggelser, 25-50 % flere komplikationer. Ydermere har underernærede patienter  højere risiko for at blive genindlagt sammenlignet med patienter, som ikke er underernæret. Risikoen for at dø er 35% større for underernærede patienter, som ikke er underernæret. 

Løsning
Pilotprojektet skal give viden om, hvordan patientens kompetencer kan involveres i forhold til patientens egen ernæringsbehandling, og derved reducere egen underernæring. Yderligere skal pilotprojektet lette det daglige kliniske arbejde i relation til madbestilling, servering og ernæringsregistrering. Derudover skal der frembringes data som kan give køkkenet bedre mulighed for at levere det rette tilbud mad efter patienter behov. Målet er at dette skal videreføres til andre afdelinger og på sigt på hele AUH samt i Region Midt. Dette skal gøres gennem systemet MinMenu, som skal indeholde disse egenskaber.  Fra MinMenu kan patienten vælge hvad vedkommende har lyst til at spise, bestille sin egen mad, samt efterfølgende ernæringsregistrere og modtage respons fra systemet. På sigt er det målet at MinMenu skal kunne tilgås via patientens egen smartphone, tablet eller pc. 

Proces
Pilotprojektet består af en kortlægning og tilretningsfase efterfulgt af en konfigurations- og klargøringsfase. Når disse er gennemført opstartes test på afdelingerne, som varer cirka 1-2 måneder. Efter testene sættes projektet i drift med løbende opsamling, hvor MinMenu implementeres ved 2x4 sengepladser og kører i 4-5 måneder. Slutteligt evalueres forløbet, og der laves en aftale for hvordan projektet kan føres videre. 

 


År   2019


Pilottest af MinMenu
Kontakt

Oversygeplejerske
Lene Thougaard
lethou@rm.dk
+45 20 14 74 76


Udviklingssted
Centralkøkkenet, Aarhus Universitetshospital
Samarbejdspartnere

Movesca

Carecall

DIAS

MTIC

Top