En mere målesikker og patientsikker placering og fastmontering af transduceren ved hjælp af Single Transducer-holderen
Problem
SiTH holder transduceren til det invasive tryk sæt, hjertenært og sikkert i en holder, der er designet til en enkelt transducer. Derforuden sidder SiTH på patienten, og risikoen for seponering ved mobilisering er væsentligt nedsat.
Løsning
I dag anvendes der to stykker tape eller en transducer holder med plads til fire transducere fastgjort på sengen eller operationslejet. For at finde en mere målesikker og patientsikker placering og fastmontering af transduceren, har vi opfundet denne SiTH. SiTH kan holde én transducer og kan placeres på patienten uden risiko for tryk på patienten og/eller seponering af måleudstyret.
SiTH kan monteres på thorax af patienten under operation og dermed give en sikker og observerbar placering af transduceren. Så man ikke får fejlmålinger overført i oberservationsskemaet. Anæstesien kan gennemføres så trykstabilt som muligt og man undgår risikoen for seponering ved forflytning fra operationsleje til seng. Er patienten indlagt på Intensiv og evt skal mobileres er den mere fleksibel i sin placering og uden risiko for fejlmålinger eller seponering af måleudstyret, som eksempelvis kunne være arterietryksæt.
Proces
Tilbage i foråret 2019 får vi nye monitorer på afdelingen. I forbindelse med implementeringen, får jeg en ide. Ideen deler jeg med Martin (min mand), og han tegner i 3D program, den første prototype af SiTH. Vi printer de første udgaver på Herning bibliotek.
Hvad gør man?, hvem griber man fat i? Vi havde fat i mange mennesker, kunne ikke fortæller for meget, men det var meget kompliceret. Martin og jeg får selv strikket en brugsmodels registrering sammen. Da den var i hus tog jeg selv kontakt til et firma. Grundet corona kunne de ikke tage nye vare i deres port folie på daværende tidspunkt. Denne kontakt viser sig senere, at være meget brugbar.
Min mand kender en plaststøber Trendmould. Her får jeg lidt hjælp til lidt mere 3D print og udvikling af SiTH. Hvordan kan den laves så den kan støbes i plast, med laveste omkostning for miljø og pris.
En lægekollega gør mig opmærksom på, at jeg skal have fat i Region Midt.
Hvem skal jeg kontakte? Søger mange steder. Omveje ender med kontakt til Dennis Pedersen, Regional Udvikling. Første kontakt juni 2020.Så går det fremad.
Dennis hjælper mig med kontakten til TTO og så er der en masse juridisk arbejde og patent undersøgelser osv der går i gang. Dette fra nov 2020.
Den tidligere brugsmodels registrering opdateres, og de juridiske aftaler mellem Region Midt, TTO og mig klarlægges.
Innovationskonsulenterne i Vest kommer med ind over projektet og jeg får meget hjælp her. Daniel og Anne-Mette hjælper med at søge sundhedsinnovationspuljen. Så jeg kan købe mig fri i nogle timer pr uge samt betale for støbeformen og plast emnerne. Jeg får 3D printet flere prototyper, både i Idéværkstedet på RHG og ved Trendmould.
Der afholdes møder med min afdelingens ledelse ift, Det videre forløb for SiTH og den lægefaglig godkendelse af projektet. Afdelingernes anæstesisygeplejersker og læger informeres om projektet og afprøvningen i klinikken.
Jeg benytter mig af min tidligere arbejdsplads på anæstesien i Viborg, og de får den samme information om projektet, og de går med ti len afprøvning hos dem også.
Jeg laver afprøvning og evaluering i klinikken med økonomisk hjælp fra sundhedinnovationspuljemidler. Og stor hjælp fra den lokale innovationsafdeling ift meget af det praktiske og den videre udvikling af SiTH.
Efter afprøvningen i klinikken samles data, og nu skal projektet sælges.
Der har været meget positiv respons fra klinikerne og vi afventer nu en dato for et møde med et større internationalt medicinal firma.
Anæstesisygeplejerske
Lone Holgaard
londam@rm.dk
7843 1100