Camp i Operation og Opvågningsafsnit

En nytænkende og kulturmæssig indsats med et fokus på at robustgøre sundhedsvæsenet i fremtiden.

  • Camp i Operation og Opvågningsafsnit

Problem
Formål med camp'en og arbejdet med den bevidst udviklende organisation er:

  • at understøtte udvikling af relationel koordinering
  • at understøtte udvikling af psykologisk tryghed
  • at styrke vores medarbejderes mentale helbred i en faglig kontekst
  • at styrke oplevelsen af teaming
  • at give arbejdsro og mulighed for faglig fordybelse væk fra den kliniske hverdag og yde omsorg for vores medarbejdere
Hypotese:
Fokus på udviklingen af psykologisk tryghed, relationel koordinering, teaming og Immunity to Change samt styrkelse oplevelsen af korpsånd i afdelingen og på tværs af afsnit og gennem optagethed og fokus på vores faglige kerneområde, øger det mentale helbred hos medarbejderen og forbedrer arbejdsmiljøet

Løsning
I 2019 blev Kvindeafdelingens første camp arrangeret i Horsens.

Det var afdelingsledelsen, som tog initiativ og med baggrund i forskning og viden om trivsel, arbejdsmiljø og de forestående udfordringer i sundhedsvæsenet, sammensatte et program, der skulle fokusere på både at uddanne personalet, lære om teamsamarbejde, få mere viden om egen profil i et teamsamarbejde, samt arbejde med en konkret faglig opgave.

I 2023 tog oversygeplejerske Anette Rytter initiativ til at opstarte camps på Bedøvelse, Operation og Intensiv.

Camp foregår i en spejderhytte over 2-3 dage. Der deltager ca. 25 personer hver gang.

På hver camp er der 3-4 grupper, som arbejder med et konkret fagligt emne. Denne opgave fortsættes, når man kommer hjem fra camp. Der er indtil nu afviklet 3 camps, og 2 mere er under planlægning. Fondsmidler har muliggjort igangsættelsen.

Operationsgangens camps har haft fokus på både interne faglige opgaver samt opgaver på tværs mellem f.eks ortopædkirurgisk og kirurgisk afdeling. På den måde får arbejdet med camp grobund på hele hospitalet.

Camp er også et kulturarbejde mod den Bevidst Udviklende Organisation – en organisation hvor alle er med, hierarkier nedbrydes, og komplekse problemstillinger kan løses på tværs.

Camp indstilles til Smartprisen, fordi det er en enorm nytænkende og kulturmæssig indsats, der er leveret, og med et fokus på at robustgøre sundhedsvæsenet i fremtiden.

Proces
Det har været en proces bestående af mange delelementer. Først et behov for et stort teoriarbejde for herved at kunne skabe base for udvikling og fundering af en idé skabt et andet sted, som skulle implementeres i vores afsnit.

Processen har krævet involvering af funktionsledelsen i Bedøvelse, Operation og Opvågning samt afdelingsledelsen i Bedøvelse, Operation og Intensiv.

Udover teoriarbejdet er der søgt fondsmidler til at drive processen, der er udarbejdet og delt information til medarbejdere vedrørende den kommende proces. Afvikling af camp og arbejdet med den bevidst udviklende organisation er kontinuerlig og kræver kontinuerlig dialog, medarbejderinvolvering og lederudvikling

 


År   2024


Camp i Operation og Opvågningsafsnit
Kontakt

Oversygeplejerske
Anette Rytter
anryje@rm.dk
4248 4855


Udviklingssted
Operationsafsnittet, Regionshospitalet Horsens
Se mere


Top