En digital løsning i form af en app, som understøtter en tryg start i Region Midtjyllands it-afdeling
Løsning
En digital løsning i form af en app, som understøtter en tryg start i Region Midtjyllands it-afdeling og styrker kommunikationen og dialogen mellem den nyansatte og it-afdelingen.
I tiden frem til første arbejdsdag kan nyansatte gennem den digitale onboarding blive klogere på It-afdelingen, få stillet nysgerrigheden om kulturen, samarbejdet og mulighederne for kompetenceudvikling på netop det tidspunkt, den nyansatte har motivation og lyst til det. De møder de kommende kollegaer, finder praktiske informationer og meget mere – alt for at gøre den nyansatte tryg og parat til første arbejdsdag.
Leder, mentor og HR kan kommunikere med den nyansatte i en chatfunktion i app'en, hvis der er spørgsmål eller information, der skal deles. Chatfunktionen er også med til at skabe relationer mellem den nyansatte og området, de starter i, da man kan dele billeder fra hverdagen på kontoret.
En overskuelig og intuitiv app, som giver nyansatte mulighed for at spille en aktiv rolle i sit eget onboardingforløb, samt skaber rammerne for at gøre den nyansatte fortrolig med it-afdelingen inden første arbejdsdag. Få et indblik i den digitale onboarding her: https://dreambroker.com/channel/k89c4wmj/052nhbgi
Den digitale onboarding giver den nyansatte mulighed for at spille en aktiv rolle i sit eget onboardingforløb, i det omfang der passer den enkelte. Den skaber rammerne for at gøre den nyansatte tryg og klar til sin første arbejdsdag i it-afdelingen og giver dem følelsen af, at vi som organisation og deres nye team er klar til at tage imod dem. Muligheden for at blive klogere på It-afdelingen inden første arbejdsdag gør den nyansatte i stand til hurtigere at fokusere på sine nye arbejdsopgaver. Det skal i sidste ende bidrage for, at den nyansatte hurtigere kommer til at føle sig som "en del af teamet" og dermed øge engagement, trivsel og performance.
Under Covid-19 har den digitale onboarding været ekstra essentiel for at få nyansatte introduceret til it-afdelingen og give dem et indblik i den kultur, de - endnu ikke – har haft mulighed for at komme ind på kontoret og opleve. Løsningen gør de vigtigste informationer og vejledninger tilgængelige, lige ved hånden, for den nyansatte – som skal læres op på distancen. Samlet set styrker en professionel digital onboading evnen til at levere mere effektivt, men også løfte kvaliteten fordi alle medarbejdere kommer igennem et helhedsforløb og ikke kun onboarding til det nære.
Med inspiration fra Aarhus jordemoderpraksis er den digitale onboarding blevet til. Den tager udgangspunkt i samme tekniske setup, og den er blevet udarbejdet i samarbejde med samme leverandør. Aarhus jordemoderpraksis bruger appen som kommunikations- og informationskanal til gravide. Vi så mulighederne i, at brugen selvsamme løsning, dog til et andet formål.
Proces
I opstartsfasen blev der foretaget interviews og spørgeskemaundersøgelser med nyansatte , der havde været hos os i max 1 år. I første omgang for at afdække det overordnede behov og for at sætte retning.
Derefter blev der i den indledende designfase afholdt en workshop med nyansatte hos os og LMU-repræsentanter for at sikre brugerperspektivet endnu mere. Ligeledes var repræsentanter fra regionens Koncern HR og Koncern Kommunikation deltagende på workshoppen for at sikre et regionalt strategisk perspektiv.
Efter idriftsættelsen af den digitale onboarding indhenter vi løbende feedback fra nyansatte i forbindelse med 14-dags opfølgningssamtaler, og vi modtager også løbende feedback fra ledere og mentorer, som er brugere af løsningen.
Områdeleder
Tina Guldhammer
Tina.guldhammer@stab.rm.dk
2162 1559
Emento