På S5 bygger vores tværfaglige samarbejde på teorien om relationel koordinering, der handler om, at vi koordinerer løsninger af en fælles opgave via relation og gennem indbyrdes kommunikation.
Problem
Mindre fokus på løsning af den fælles opgave.
Løsning
Vi har arbejdet aktivt på relationers kvalitet ud fra tre elementer: Fælles mål, fælles viden og gensidig respekt. Velfungerende kommunikation kendetegnes bl.a. ved at være: hyppig og rettidig, præcis og problemløsende.
Relationel koordinering handler grundlæggende om bedre at forstå, hvordan ens egen del af arbejdet indgår i en større sammenhæng. Udfordringen i at se opgaveløsningen fra andres perspektiv er bare endnu større, når samarbejdet går på tværs af faggrupper. Det kommer i sidste ende borgeren til gode da de får et mere sammenhængende indlæggelsesforløb og ved at vi anvender relationel koordinering fremmer vi organisationens formål og målsætninger.
Effekten er at vi arbejder ud fra et fælles mål for patienten med den gode relation imellem kollegaer. Efter implementering ser vi generel bedre trivsel og nedsat sygdomsfravær. Ligeledes mere effektive arbejdsgange.
Proces
Processen har pågået over flere år, og den kalder på et konstant vedligehold. Det er en måde at samspille på mere end et resultat.
Ledende ergoterapeut
Mette Skjærbæk Svane
mettsvan@rm.dk
7841 9309