Et kursus, der har til formål at give kursisterne handle- og mestringsstrategier til at klare hverdagens udfordringer.
Problem
Et ønske om at give borgere med autisme handle- og mestringsstrategier til at klare hverdagens udfordringer.
Løsning
Robusthedskursus for borgere med autisme er et kursus, der er udarbejdet på baggrund af et samarbejde mellem Specialområde autisme (SAU) og staben bag ROBUSTHED.DK (Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning og Grundlægger af Robusthedsprogrammet, Overlæge Poul Lundgaard Bak)
Dette samarbejde har resulteret i, at medarbejdere i SAU gennem flere år har arbejdet med principperne og metoderne bag Robushed.dk, der er udviklet til unge mennesker uden en autismediagnose. Metoderne er blevet afprøvet og tilpasset undervejs, så de kan bruges til mennesker, der har en autismediagnose.
Den viden, der er opsamlet igennem de sidste 3-4 år i arbejdet med vores unge mennesker, og hvad der virker til vores målgruppe, er samlet sammen og blevet udviklet til et kursus for borgere med en autismediagnose.
Om Tanker er et lille kursusforløb for borgere – bestående af otte emner fra ROBUSTHED.DK. Kurset er for unge og voksne autister. Kurset har til formål at give kursisterne handle- og mestreringsstrategier til at klare hverdagens udfor dringer.
Et kursusforløb afsluttes med et kursusbevis, når:
Proces
Kurset er udviklet i et samarbejde mellem medarbejdere på Kollegiet, der er en boenhed, som primært har fokus på borgerens trivsel i fritiden og i Hinnerup Beskæftigelse og uddannelse, der har fokus på borgerens arbejde og forsørgelsesgrundlag. Der er derfor et fokus på borgeren som et helt menneske.
Robusthedskursus for borgere med autisme er et kursus, der er udarbejdet på baggrund af et samarbejde mellem Specialområde autisme og staben bag ROBUSTHED.DK (Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning og Grundlægger af Robusthedsprogrammet, Overlæge Poul Lundgaard Bak.)
Løsningen er tilpasset gennem et samarbejde og opsamlet viden af de medarbejdere, som har deltaget i Robusthed.dk's instruktørkursus og vores faglige autismeviden omkring. Der er på arbejdspladsen sat tid af til samtaler med borgere og til, at instruktørerne kan samarbejde og opsamle deres viden. Der har været afholdt minikurser for både medarbejdere og borgere
Vi har introduceret borgerne for materialet, nogle via fælles kursus og andre via eneundervisning. Det har været vigtigt gennem hele processen at tage afsæt i den enkelte borgers forudsætninger og kompetencer. Vi har i samarbejde med borgerne løbende justeret og tilrettet materialet, så det har givet mening for den enkelte borger.
Vi har gennem hele processen løbende evalueret og justeret materialet, og vi har draget erfaringer fra de første kurser.
Socialpædagog
Gitte Frank
gitte.frank@ps.rm.dk
2036 4868
Pia Jørgensen
Pia.Joergensen@ps.rm.dk
2055 8199
Robusthed.dk, Komiteen for sundhedsoplysning