RPA-robot til identificering af prøvesvar

Det kliniske personale kan koncentrere sig om de blodprøver, der påkræver handling

  • RPA-robot til identificering af prøvesvar

Problem
Det er en løsning på en rutinemæssig opgave, der ikke giver merværdi for patienterne eller os.
Vi sparer simpelthen en masse "klik".

Det hjælper også vores sygeplejerske med at få overblik over de blodprøver, der rent faktisk har nogle blodprøver, der kræver vores opmærksomhed. Vi får meget stabilt ml 40-50 blodprøver til godkendelse hver dag, og de får derfor ved dagens start et bedre overblik over, hvor mange blodprøver, der afviger. Vi får derfor skærpet vores fokus på det vigtigste.

Vi estimerer, at det sparer sygeplejerskerne for 10-15 min arbejder pr. dag.

Løsning
I Klinik for Gigtsygdomme hjælper en RPA-robot med at identificere de prøvesvar, som ligger inden for normalværdierne.

Det betyder, at det kliniske personale kan koncentrere sig om de blodprøver, der påkræver handling. Robotten godkender ca. halvdelen af alle prøvesvar.

Hver dag tager personalet i Klinik for Gigtsygdomme, Medicinsk Afdeling, ca. 50 ens blodprøver, som primært analyseres for, hvor godt patienterne tåler den ordinerede medicin. Blodprøvesvarene bliver efterfølgende sorteret i en gruppe af prøvesvar, som ligger inden for normalværdierne, og en gruppe, som kræver en nærmere klinisk vurdering.

På baggrund af værdier, som personalet har fastsat, kan robotten udpege og godkende de prøvesvar, som ikke behøver yderligere opfølgning, og de prøvesvar, som sygeplejersken skal se nærmere på.

Lægerne Christian Møller Sørensen og Peter Wulff Jakobsen har været med til at udvikle den nye RPA-løsning i samarbejde med hospitalets afsnit for Sundheds-it og konsulentfirmaet Carve Consulting. Udviklingen af robotten startede i 2022, og den har siden været fuldt implementeret i klinikken.

Med robotløsningen oplever vi, at patienterne nu i højere grad får relevante opkald omkring blodprøvesvar. 

Proces
Vi arbejdede konkret tæt sammen med sundheds-IT (Emilie Kragh Kristensen) og konsulentfirmaet Carve.

Med baggrund i tidligere erfaring valgte vi at arbejde mere intensivt/fokuseret i en kortere periode.
Efter få møder med ideudvikling, gik Carve igang med at udvikle softwaren. Vi prøvekørte derefter få CPR-numre ad gangen og fulgte initielt op på alle godkendte prøvesvar. Puljen udvidedes gradvist, og kontrollerne overgik til stikprøver. Vi justerede efter uhensigtsmæssigheder undervejs. Derefter satte vi vores sygeplejersker godt ind i tanken bag, så de kunne fungere som ekstra kontrol ved fuldimplementering.

Det fungerede særligt godt for os at lave en overskuelig tidshorisont for udvikling til implementering for at holde gejsten op og ideerne friske

 


År   2024


RPA-robot til identificering af prøvesvar
Kontakt

Læge
Peter Wulff Jakobsen
petjakob@rm.dk


RPA-robot til identificering af prøvesvar
Kontakt
Sundheds-IT konsulent

Emilie Kragh Kristensen
EMLSOE@rm.dk


Udviklingssted
Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Horsens
Samarbejdspartnere

Sundheds-it, Regionshospitalet Horsens og Carve Consulting.


Se mere


Top