Sov Godt

Bedre søvn for de unge anbragt i DOK

  • Sov Godt

Problem
Løsningen er et svar på flere problemstillinger. Det er projektets hovedformål at løsningen skulle øge DOK`s unge søvnkvalitet, så deres indlæringsevne og affektregulering, bliver øger kvalitativt. Det opleves bl.a. ved et større fremmøde i vores undervisningstilbud.

Løsning
Søvnproblemer blandt kriminalitetstruende og dømte unge er hyppigere til stede end, hvad gør sig gældende for ikke sårbare grupper. Når søvnen er dårlig, stiger risikoen for andre problemer i den unges dagligdag; herunder indlæringsvanskeligheder og adfærdsproblemer mm. Det har været indsatsens primære formål, at bedre søvnen for de unge anbragt i DOK. Vi har uddannet relevant personale i en udvidet forståelse for søvnens mekanismer og betydning for sundhed. Samtidig har personalet opøvet kompetencer ifht. evidensbaserede søvninterventioner.

Med denne indsats har de unge i DOK oplevet bedring ifht. deres søvn. De er mere oplagte og læringsparate fra morgenstunden. Samtidig er de bedre til at regulere egen affekt og udviser mindre uansvarlig adfærd. De unge er ved en forbedret søvn bedret stillet ifht. at forfølge egne drømme og håb.

En bedret nattesøvn giver bedre forudsætninger for den unge ifht at indgå i vores brobygningsforløb, der kan inkludere skolegang eller beskæftigelse uden for institutionen.


Vi har oplevet, at en bedret søvn med alle dens afledte effekter, har virket som en katalysator for at komme bedre i mål med det øvrige pædagogiske arbejde.

Proces
Der var tilmeldt afdelingsledere fra alle matrikler, som var matrikulær ansvarlig for implementering på alle matriklens bo- afdelinger. Derudover tilmeldte hver afdeling 3-4 pædagogiske medarbejdere, hvoraf en skulle være en dagmedarbejder. Dagmedarbejderen er den "røde tråd" ift. de unges søvnkvalitet, igennem ugen. Ligeledes er der unge, der har valgt at få monitoreret deres søvn. Disse unge har fået udfærdiget et delmål, der decideret omhandler søvn. Denne tilgang øger og kvalitetssikrer implementeringen yderligere. Ligeledes har vi lagt søvnrelaterede aktiviteter ind i vores aktivitetsplan, og aktivitetsplanen følger medarbejderne til punkt og prikke. Det er nemlig aktiviteter, vi har lovet de unge på Grenen-Glesborg, vi holder det vi lover.  Slutteligt skal nævnes, at søvn er et af de 12 sygefaglige punkter, som skal afklares, så "man" kommer slet ikke uden om det. Vi går bare meget mere i dybden med det.

Vi lærte undervejs, at der ved flere unge, er et markant fald i konflikter. Både med voksne, men også mellem andre unge. Dette medfører et ligeledes oplevet fald i fysiske magtanvendelser.

 


År   2022


Sov Godt
Kontakt

Afdelingsleder
Palle L. Abrahamsen
Palle.Abrahamsen@social.rm.dk
2428 8720


Udviklingssted
Behandlingsinstitutionen Grenen-Glesborg, Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge Grenen - Koglen – MultifunC
Se mere


Top