Transportbord

Transportbord til brug ved interhospitale transporter

  • Transportbord

Problem
Præhospitalt behandlingsudstyr er designet til brug uden for hospitalsmiljøet. Dette betyder, at udstyret ofte har flere funktioner samt kan indgå i bred vifte af opgaver i forhold til monitorering samt behandling af patienter. Fælles for det materiel, der anvendes præhospitalt, er en høj grad af sikkerhed under transporten. Materiellet er produceret til brug ved en patient samt under udrykningskørsel i ambulancen.

Udfordringen ved interhospitale transporter er, at patienten her skal transporteres på en båre, ofte fra en intensivafdeling langt fra hvor ambulancen holder. Dette betyder, at livsvigtig monitorering til måling af vitalparametre, respirator til luftvejshåndtering samt sprøjepumper til korrekt medicinering ikke har en "fast plads" som i ambulancen. Dette betyder, at transporten fra afdeling til ambulance ikke følger en fastlagt plan i forhold til placering af ovennævnte udstyr. Der er behov for en løsning, hvor behandlingsudstyr kan placeres således at vitalparametre kan følges samt livsvigtig behandling udføres sikkert til gavn for patientsikkerheden. 

Ydermere vil det have en stor betydning for arbejdsmiljøet for det præhospitale personale, da tunge og skæve løft kan undgås når båre og patient skal ind og ud af ambulancen.

Løsning
Løsningen på ovennævnte problemstilling er et let tilgængeligt transportbord, der kan benyttes fra ambulance til afdelingen og retur. De løsninger, der for nuværende findes på markedet, er alle løsninger der kræver en fast montering på ambulancebåren. Dette er ikke en løsning, der er brugbar, da en fastmontering vil gøre, at båren ikke er funktionel, når den skal bruges til ambulanceopgaver, hvor det ikke drejer sig om interhospitale transporter.

Proces
Ideen til projekt transportbord til interhospitale transporter er kommet efter at have deltaget i Region Midt`s innovationsprogram "fra ide`til løsning"

Fase 1
Der skal findes en ekstern partner, der kan hjælpe med tekniske tegninger, samt produktion af en prototype, således at der kan laves en test af hvorvidt produktet opfylder de krav der er brug for i det præhospitale setup ved interhospitale transporter.

Succeskriterie: fremstilling af 1 prototype af transportbordet, således at det kan testes på en ambulance.

Fase 2
Produktet skal herefter evalueres og der skal laves en plan med de øvrige regioner om en evt. landsdækkende implementering.
Produktion af x-antal transportborde til interhospitale transporter.


Succeskriterie: Implementering i Region Midt.

 


År   2022


Transportbord
Kontakt Jesper Thomsen
jespth@rm.dk
21941417


Udviklingssted
Præhospitalet
Samarbejdspartnere

Innovationsafdelingen Region Midt, Dennis Pedersen
Designhuset www.ByLink.dk, Line Bluhme/Liza Larsen.

Top